• 2113
  • 0

OOV-striping

Voor de door de Nederlandse Staat aangewezen hulpverleningsdiensten bestaat de OOV-striping (Openbare Orde en Veiligheid) met het doel optimale herkenbaarheid van deze transportmiddelen te creëren. De auteursrechten van het ontwerp van deze striping liggen bij de Nederlandse Staat.
Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) draagt er in opdracht van de Nederlandse Staat zorg voor dat ongeautoriseerd gebruik van de OOV-striping zo veel mogelijk wordt voorkomen. Personen of instanties, die niet tot deze hulpverleningsdienst behoren, mogen dus slechts van de OOV-striping en/of van de voor de sectoren bepaalde kleurenvarianten, gebruikmaken indien zij daartoe uitdrukkelijk toestemming van het IFV hebben ontvangen.
Dit is van toepassing op ambulance-diensten, brandweer, Dynamische Diplomatieke Surveillance (DDS), Koninklijke Marechaussee (KMAR), politie, Reddingsbrigades Nederland, Veiligheidsregio’s en onderdelen van Defensie.
Het ontwerp van de striping mag dus niet door derden worden gebruikt, zelfs niet door gemeenten.

Mocht men vragen hebben over de toepasbaarheid van de OOV-striping, dan kan men zich wenden tot het Instituut Fysieke Veiligheid, www.ifv.nl.

Bron: Sibon

ONLINE AFSPRAAK

Maak vandaag nog een afspraak met onze medewerkers.

MAAK AFSPRAAK
LAATSTE BERICHTEN
MEEST BEKEKEN
CATEGORIEËN

Bent u op zoek naar binnen-en buitenrecame voor uw bedrijf? Bezoek ook eens Visser Print & Sign.

Categorieën

© Copyright 2022 Autobelettering Assen onderdeel van Visser Print & Sign